Sukob interesa u RS-u

Ministri koji su prihvatili zastupničke mandate u Skupštini, neće sudjelovati u radu Vlade

Vijesti / Flash | 25. 11. 2014. u 17:05 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministri u aktualnoj Vladi RS-a, koji su jučer prihvatili funkciju zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a, do pribavljanja mišljenja jesu li u sukobu interesa, neće sudjelovati u radu Vlade RS, potvrđeno je nakon današnje sjednice.

Naime, dosadašnji ministar prometa i veza RS-a Nedeljko Čubrilović izabran je sinoć za novog predsjednika Narodne skupštine RS-a, a zastupnički mandati jučer su potvrđeni ministrima financija i zdravlja, Zoranu Tegeltiji i Draganu Bogdaniću.

Vlada RS-a je održala danas konzultacije u vezi s Uputama Središnjeg izbornog povjerenstva BiH za primjenu člana 1.8 stav (4) i člana 1.3a stav(3) Izbornog zakona BiH.

Od Tajnštva za zakonodavstvo RS-a je zatraženo da u suradnji s Komisijom za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti RS dostavi Vladi mišljenje i pravno tumačenje o mogućim posljedicama primjene navedenog upute Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Do tada ministri koji su jučer prihvatili dužnost zastupnika neće sudjelovati u radu Vlade RS.

Vlada RS danas je prihvatila i informaciju o objavljenom Izvještaju o napretku BiH u 2014. godini i Strategiji proširenja i glavnim izazovima 2014-2015.

Prihvaćena je i informaciju o radu Ureda Vlade RS-a u Brčko Distriktu BiH za razdoblje od 1. svibnja do 31. listopada 2014. godine.

U izvještajnom razdoblju, Ured je posjetilo ukupno 1.314 stranaka.

Riješeno je 3.514 zahtjeva osoba s prebivalištem u Brčko Distriktu koje su podnijele zahtjeve za stjecanje državljanstva RS, po osnovu izbora ili promjene entitetskog državljanstva.

Također, veliki je broj stranaka koje dolaze po informacije o postupku, načinu i dokumentaciji potrebnoj za stjecanje dvojnog državljanstva Republike Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close