Priznanje

Milas postao počasni građanin općine Ljubuški

Vijesti / Flash | 21. 02. 2017. u 10:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak 20.veljače, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Ljubuški, Zvonki Milasu, državnom tajniku u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske uručeno je posebno priznanje „Počasni građanin općine Ljubuški“ kao izraz zahvalnosti Vladi Republike Hrvatske i Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske za vrijednu i značajnu potporu u izgradnji Dnevnog centra za djecu s poteškoćama u razvoju, obnovu kinodvorane u Kulturnom centru te nabavu posebnog vozila za Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama "Duga", Ljubuški, priopćeno je.

Državni tajnik Milas zahvalio je općini Ljubuški na priznanju.

“Ova nagrada i priznanje je snažan poticaj koji nas obvezuje da nastavimo i dalje poticati kvalitetne programe i projekte koji doprinose boljem životu i prosperitetnijoj budućnosti Hrvata ovog kraja. No isto tako želim reći da potpora koja pružamo nije samo naša dužnost, zakonska ili ustavna obveza. Pripadnost hrvatskom narodu nije definirana zemljopisnim granicama. Dijelimo kulturu, baštinu, tradiciju, jezik, povijest, ali i budućnost. U svakom smo pogledu oslonjeni jedni na druge. I jedni bez drugih niti smijemo niti možemo“, rekao je državni tajnik i dodao „Puno toga je zajednički i u suradnji napravljeno - od Centra i učionice za djecu s posebnim potrebama do obnove Kulturnog centra u Ljubuškom. Na puno toga možemo biti ponosni. No ono što je naš najveći uspjeh – je upravo – zajedništvo“.

Prije svečane sjednice Općinskog vijeća, državni tajnik Milas sastao se s Nevenkom Barbarićem, načelnikom općine Ljubuški te je u njegovoj pratnji i obišao projekte koji su sufinancirani od strane Vlade Republike Hrvatske te je posjetio Franjevački samostan sv. Ante Padovanskoga (Humac) u okviru kojeg se nalazi najstariji muzej u BiH (osnovan 1884. godine) u kojem je izložena Humačka ploča iz XII. stoljeća, najstariji očuvani spomenik pisan na hrvatskom jeziku (mješavinom glagoljice i starohrvatske ćirilice - bosančice) na području današnje BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close