Hrvatska

Milanović pozvao branitelje da prekinu prosvjed i razgovaraju u institucijama

Vijesti / Flash | 28. 10. 2014. u 19:46 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski premijer Zoran Milanović poručio je večeras kako ne postoje povodi i razlozi za prosvjed hrvatskih branitelja te da neće postojati dok Hrvatsku vodi njegova Vlada, pozvavši branitelje da prekinu prosvjed i o svojim problemima razgovaraju u institucijama države, a ne na ulici.

"Povodi i razlozi za prosvjed pred Ministarstvom branitelja nikad nisu postojali, ne postoje danas, i neće postojati dok Hrvatsku vodi moja Vlada. Premda ne sumnjam u iskrenost većine branitelja koji prosvjeduju, pozivam ih da se vrate svojim obiteljima i ne ugrožavaju dodatno svoje zdravlje", istaknuo je Milanović u obraćanju javnosti, čije je dijelove HTV objavio u središnjem Dnevniku, a cijeli će objaviti nakon emisije.

Naglasio je da je Vlada otvorena za razgovor s braniteljima o svim njihovim problemima, "ali ne na ulici, nego u institucijama države za koju su se borili".

Hrvatski premijer je poručio kako ne može pristati na ultimativne zahtjeve branitelja za smjenom ministra branitelja Predraga Matića i njegovih najbližih suradnika. Naglasio je kako njegova Vlada ni na koji način, "nijednom mišlju, riječju, djelom ili propustom", nije dovela u pitanje ljudsko dostojanstvo hrvatskih branitelja i neprolaznu važnost Domovinskog rata u kojem su obranjene najviše vrijednosti naše nacije i našega društva.

Ustvrdio je kako Vlada kojoj je na čelu nije braniteljima oduzela ni umanjila ni jedno zakonsko pravo koje imaju, te da unatoč teškoj ekonomskoj situaciji nikad nije razmišljala o proračunskim uštedama na račun materijalnih prava branitelja, osobito ratnih invalida i stradalnika.

Kopirati
Drag cursor here to close