Teške riječi

Milanović je bilmez

Vijesti / Flash | 26. 08. 2016. u 07:58 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SDP-a Hrvatske Zoran Milanović u u BiH ubuduće više neće imati s kim razgovarati, rekao je predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u izjavi za Oslobođenje.

"Izjavio je da u BiH nema s kim razgovarati. Što se mene tiče ubuduće i nema", poručio je Izetbegović dodajući kako se Milanović "svojom prepotencijom i arogancijom odlično uklapa u balkanski milje".

Ocijenio je kako je Milanović političar koji ne pazi ni što govori niti što radi jer da je drugačije "ne bi doveo hrvatsku ekonomiju i odnose unutar hrvatske nacije u depresivno stanje".

Predsjedništvo BiH ipak na Milanovićeve izjave neće reagirati jer mu ne žele na taj način davati na značaju, potvrdio je Izetbegović.

Teže riječi pale su od Reufa Bajrovića, predsjednika nedavno osnovane stranke Građanski savez koja bi trebala pripadati lijevom političkom spektru.

"On je jedan obični amoralni, pragmatični, nadmeni bilmez", Bajrović je rekao za Oslobođenje.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić je za Dnevni avaz u Milanovićevim izjavama detektirao nastavak "diskriminacijskih elemenata starih nekoliko stoljeća gdje se na BiH gleda s hegemonističkih i nadmoćnih pozicija".

Radončić je izrazio nadu kako će zbog posljednjih izjava Milanović pretrpjeti poraz na izborima za Hrvatski sabor te je pozvao građane BiH s hrvatskim državljanstvom da na izborima Milanoviću uskrate potporu.

U posebnom komentaru Avaz optužuje Milanovića za "oživljavanje duha Karađorđeva" odnosno nastojanja da se podijeli BiH te poziva predsjednika SDP-a na hitnu ispriku.

Riječi nije štedio ni bivši SDP-ovac, predsjednik Demokratske fronte Želko Komšić koji je napisao otvoreno pismo u kojems toji kako bi ''najlakše bilo Milanoviću opsovati sve po spisku''.

''To što on misli da je Bosna i Hercegovina “big shit”, vjerovali mi ili ne, misli i većina međunarodnih dužnosnika i diplomata na službi u Bosni i Hercegovini kao i širom Balkana. A ako ćemo pošteno, to misli i povelik broj Bosanaca i Hercegovaca. Izgovarajući ovu rečenicu, kao predsjednik stranke, na službenom sastanku, i još se kasnije hvaleći kako je znao da se to sve snima, Milanović je samo pokazao da je, kako to već mi u ovoj nesretnoj zemlji volimo reći, “neuspjeli jalijaš”'', napisao je, između ostalog, Komšić.

Kopirati
Drag cursor here to close