HBŽ

Mihajlović: Početkom idućeg tjedna sastanak predstavnika HDZ-a i SNSD-a

Vijesti / Flash | 09. 04. 2015. u 13:18 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U idući ponedjeljak ili utorak trebao bi se održati sastanak predstavnika županijskih organizacija HDZ-a BiH i SNSD-a na kojem će se razgovarati o uspostavi vlasti u Hercegbosanskoj županiji, izjavio je za Fenu član rukovodstva Skupštine Hercegbosanske županije Slaviša Mihajlović (SNSD).

Napomenuo je kako je zadnji sastanak održan početkom ovog mjeseca, ali da nije ništa konkretno dogovoreno.

Problem se pojavio u vezi izgradnje katoličke crkve u Drvaru SNSD zauzvrat traži pokretanje ustavnih reformi na razini Županije čijim bi se usvajanjem uveli novi simboli, jezična ravnopravnost, uvođenje skupine nacionalnih predmeta u svim školama te sve drugo što čini pravo jednog naroda.

Utvrđen proračun HBŽ-a od oko 74 milijuna KM

Vlada Hercegbosanske županije(HBŽ) na današnjoj 38. sjednici utvrdila je Prijedlog proračuna Hercegbosanske županije za 2015. godinu u iznosu od oko 74 milijuna KM.

Prema priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću, utvrđen je i Prijedlog zakona o izvršenju Proračuna Hercegbosanske županije za tekuću godinu te će oba biti upućena u skupštinsku proceduru na daljnje postupanje.

Vlada je, također, utvrdila Prijedlog odluke o davanju suglasnosti Vladi HBŽ-a o pokretanju postupka Javnog poziva za uzimanje poslovnog prostora u zakup te istu uputila u Skupštinu Hercegbosanske županije na daljnje postupanje, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close