Upozorenje

Meteoalarm izdao upozorenje zbog opasnih vremenskih prilika

Vijesti / Flash | 24. 05. 2015. u 07:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U BiH je u nedjelju u sedam regija upaljen žuti meteoalarm koji upozorava na potencijalno opasno vrijeme. Zbog kiše i grmljavine tako je izdano upozorenje stanovnicima sarajevske, visočke, tuzlanske, banjalučke, prijedorske, fočanske i trebinjske regije.

Za ponedjeljak, 25. svibnja, u BiH je upaljen narančasti meteoalarm koji upozorava na opasne vremenske prilike. Ovaj alarm je upaljen u visočkoj, sarajevskoj i tuzlanskoj regiji, dok je za banjalučku, bihaćku, prijedorsku i livanjsku regiju upaljen žuti meteoalarm.

Upozorenje je izdano zbog jake kiše koja će pogoditi BiH.

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša pada u Bosni. Sunčanije je na jugu i istoku Hercegovine.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 3 stupnja, Ivan-sedlo 8, Sarajevo i Bugojno 9, Kupres i Sokolac 10, Livno i Goražde 11,
Bihać, Jajce, Zenica i Trebinje 12, Sanski Most i Gradačac 13,
Prijedor 14, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Srebrenica, Zvornik i Čapljina 15, Mostar i Neum 16.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 2 hPa je manji od normalnog i ne mijenja se, javlja Fena.

U BiH danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme.

Prijepodne u Bosni će padati slaba kiša. U drugoj polovici dana se očekuju pljuskovi i grmljavina. Poslijepodne i noći na ponedjeljak u Bosni će biti i jačih padalina. Očekuju se prvo na istoku i tijekom noći će se proširiti preko sjevernih i središnjih područja. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 21 stupnjeva.

U Sarajevu će danas biti oblačno vrijeme s kišom. Jače padaline će biti poslijepodne. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close