Prah i žileti

Merkel dobila prijetnje

Vijesti / Flash | 21. 09. 2017. u 19:41 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Anonimna prijeteća pisma na arapskom jeziku, sa bijelim prahom i žiletima, poslata su na adresu njemačke kancelarke Angele Merkel i drugih političara, priopćeno je iz policije u Berlinu.

Iz berlinske policije navode da je pet pisama stiglo na adrese tijekom srijede i četvrtka, a od njih pet jedno je upućeno mužu Merkelove Joachimu Saueru. Prve analize supstance u pismima pokazale su da je riječ o bezopasnoj sodi bikarboni.

Poslanik iz stranke 'zelenih' Hans-Christian Strobel, koji je jedan od onih koji su dobili pismo, je izjavio da u tekstu pisma ima pravopisnih grešaka, što izaziva sumnju da li su ih poslali islamisti ili aktivisti ekstremne desnice, u pokušaju da zastraše političare pred izbor u Njemačkoj u nedjelju, 24. rujna, prenosi AFP.

Kako navode medijske agencije NDR i VDR, pisma su još dobili političari Horst Seehofer, Gregor Gysi i Katrin Goring Eckardt.

Agencije prenose da se u pismima navodi da je njihov 'sadržaj smrtonosan', pominju se muslimanski salafisti i potpisani su riječima 'Alahu Akbar', što na arapskom jeziku znači "Bog je veliki". Iz njemačke Vlade su odbili prokomentirati incident.

Kopirati
Drag cursor here to close