Zaštita tajnih podataka

Mektić: Konačno sporazum sa EUROPOL-om

Vijesti / Flash | 29. 06. 2016. u 06:44 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina će konačno potpisati operativni sporazum sa Europskim policijskim uredom (EUROPOL) krajem kolovoza ili najkasnije početkom rujna, potvrdio je za Oslobođenje ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

''Kada je u pitanju potpisivanje operativnog sporazuma sa EUROPOL-om, mi u Bosni i Hercegovini smo završili sve interne procedure i obaveze i sada nam predstoji njegovo potpisivanje, a nakon toga ratifikacija i stupanje na snagu'', kazao je Mektić.

Naglasio je da su obavijestili Europski policijski ured da su sa bh. strane završene sve procedure, ali da se "zbog obaveza najodgovornijih ljudi iz EUROPOL-a" čeka određivanje finalnog termina.

''Koliko sam informiran, to će se dogoditi krajem kolovoza, a najkasnije početkom rujna. Što se tiče nas, mi smo spremni i već sutra možemo potpisati sporazum'', poručio je ministar sigurnosti BiH, te dodao da će na ovaj način biti uspostavljena suradnja na operativnoj razini sa ovom agencijom Europske unije za provođenje zakona.

Kako su Oslobođenju potvrdili u Ministarstvu sigurnosti, sporazum će biti potpisan 30. kolovoza u Sarajevu, najvjerojatnije u Parlamentarnoj skupštini BiH,a potpise će ga ministar Mektić i direktor EUROPOL-a Rob Wainwright.

Kako su ranije naveli iz ovog ministarstva, uspostava suradnje na ovoj razini sa EUROPOL-om predstavlja važan iskorak na putu ka članstvu u Europskoj uniji i potvrda je napretka napravljenog u sigurnosnom sektoru, prvenstveno u zaštiti tajnih podataka.

Kopirati
Drag cursor here to close