Medvedev: Rusija ne očekuje ublažavanje zapadnih sankcija nakon Trumpove pobjede

Vijesti / Flash | 11. 11. 2016. u 21:00 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Rusija očekuje da zapadne sankcije zbog ukrajinskog sukoba ostanu na snazi usprkos pobjedi Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima", izjavio je u petak ruski premijer Dmitrij Medvedev.

"Naša je pozicija da će sankcije ostati nepromijenjene", izjavio je Medvedev na konferenciji za novinare u gradu Jerichu na Zapadnoj obali nakon sastanka s palestinskim predsjednikom Mahmoudom Abbasom.

"Bez obzira na rezultate izbora u bilo kojoj zemlji, uključujući i tako bitnu kao što su Sjedinjene Američke Države, naše pretpostavke ostaju nepromijenjene", kazao je.

Trump je zapanjio svijet teško porazivši favoriziranu suparnicu Hillary Clinton na američkim izborima u utorak. To je navelo neke da špekuliraju da bi sankcije Rusiji mogle biti ublažene jer se Trump u širokoj javnosti smatra prijateljski nastrojenim prema Kremlju.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u srijedu da je Rusija spremna da sa svoje strane potpuno obnovi veze s Washingtonom nakon izbora Trumpa.

Visoki diplomat također je izjavio da je ruska vlada bila u kontaktu sa članovima Trumpovog političkog tima tijekom američke predizborne kampanje, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close