smatra Puškov

Medvedev pozvao Zapad na suradnju

Vijesti / Flash | 14. 02. 2016. u 17:27 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Govor ruskog premijera Dmitrija Medvedeva na Munhenskoj konferenciji o sigurnostisadržao je poziv na suradnju u rješavanju najkrupnijih problema današnjice i realnu sliku trenutne međunarodne političke situacije - ocijenio je šef međunarodnog komiteta Državne dume Rusije Aleksej Puškov.

''Govor Medvedeva je ujedno bio i poziv na saradnju kako bi se riješili glavni problemi današnjice'',  ekao je Puškov, prenosi Sputnjik.

Pritom, smatra Puškov, Medvedev ni u jednom trenutku nije ublažio realnu sliku tenzija koje su danas prisutne u odnosima mnogih zemalja u svijetu.

''Premijer je veoma precizno izdvojio te opasnosti zbog kojih i prijeti početak novog hladnog rata - istaknuo je Puškov i dodao da je cjelokupna Munhenska konferencija najvećim dijelom bila usmjerena na odnose Rusije i Zapada.

''Nije slučajno što je generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg cijeli svoj govor posvetio mitu o ruskoj prijetnji i mogućim reakcijama Alijanse na nju'', ocijenio je on, navodi Sputnjik.

Prema riječima Puškova, ništa dobro neće donijeti ukoliko se NATO odluči na vojno zastrašivanje Rusije, a to će uticati na neuspjeh međusobnog dijaloga.

''To znači da je Stoltenberg u svom govoru potvrdio da konfrontacija NATO-a sa Rusijom ostaje instrument hladnog rata'', zaključio je Puškov, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close