Zajedničko obraćanje

Međunarodni sud će riješiti razgraničenja Hrvatske i Crne Gore

Vijesti / Flash | 22. 01. 2015. u 15:09 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uređenje hrvatske granice s Crnom Gorom moglo bi biti riješeno na međunarodnom sudu, rekla je u četvrtak prva potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

"Što se tiče granice, tu idemo vjerojatno prema dogovoru da se to rješava na međunarodnom sudu", rekla je Pusić u izjavi za novinare nakon sjednice vlade.

Dodala je da se s Crnom Gorom razgovara i o eksploataciji ugljikovodika iz Jadrana, pitanju koje je povezano s određenjem granice te da se s crnogorskim kolegom Igorom Lukšićem u posljednje vrijeme susrela nekoliko puta.

Politički direktor u crnogorskom ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija (MVP) Vladimir Radulović izjavio je u srijedu da su Crna Gora i Hrvatska već usuglasile dokumente o statusu Prevlake, te da su pregovori uoči odlaska pred Međunarodni sud pravde (ICJ) u završnoj fazi.

"Crna Gora i Hrvatska su usuglasile dokumente koji se tiču statusa Prevlake i njihovi pregovori su u završnoj fazi, prije nego što se nađu pred Međunarodnim sudom pravde", kazao je Radulović Televiziji Crne Gore.

Iz hrvatskog ministarstva vanjskih i europskih poslova u srijedu su priopćili da je Hrvatska strana Crnoj Gori uputila neslužbeni, ekspertni prijedlog posebnog sporazuma kojim bi se dvije države zajednički obratile Međunarodnom sudu i zatražile da Sud utvrdi granicu na kopnu i na moru između dviju država.

Kopirati
Drag cursor here to close