Otac tvrdi

Mediji lažu: Djevojčice iz Beča su otete?

Vijesti / Flash | 23. 04. 2014. u 12:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sabina Selimović, šesnaestogodišnja djevojčica koja je 10. travnja nestala u Beču, nakon čega su se pojavili navodi da je sa Samrom Kešinović otišla na sirijsko ratište, nije bila povezana s radikalnim grupama i nije svojevoljno napustila obitelj i prijatelje, rekao je agenciji Anadolija njezin otac Sabit Selimović.

Rekao je kako "većina onoga o čemu mediji izvještavaju nije istina", dodavši kako on i njegova obitelj još uvijek ne znaju ništa o tome gdje se njihova kćerka nalazi.

Nikakvih informacija

"Nemamo nikakvih informacija o tome gdje se Sabina nalazi i kako je uopće nestala. Od 10. travnja, kada su nestale, nemamo nikakvih informacija o njima. Bio sam na poslu kada se sve to dogodilo, i tek kada sam došao kući, saznao sam o svemu ", kazao je otac nestale djevojčice.

Sabina i Samra su s roditeljima živjele u Beču. U četvrtak, 10. travnja, nestale su i od tada im se gubi trag. Otac nestale Sabine ističe da je jedina informaciju koju imaju to da je njihova kćerka s aerodroma u Beču zrakoplovom otputovala u pravcu Turske.

"Kada sam saznao da je nestala, odmah sam provjerio na aerodromu u Beču i saznao da su osobe s njihovim imenima otišle u pravcu Turske. Koliko znam i turske vlasti su obaviještene o svemu i nadam se da traže našu djecu. Očekujemo da nam Turska pomogne i da se ponovo sastanemo s našim kćerkama", rekao je.

Naglašava kako je dodatno uznemiren napisima u medijima , koji pišu kako je njegova kćerka otišla u rat u Siriju i kako je vrbovana od nekih radikalnih grupa. No, otac Sabit Selimović odbacuje takvu mogućnost.

Mediji lažu

"Svaki dan vidim kako novine pišu svašta o ovome. Laž je da je ostavila neku poruku nama, obitelji, da su otišle u Siriju, da se bore za islam. Čista laž je i to da je ostavila poruku da je otišla da se bori da ode u džennet, sve su to laži. Mnoge novine su pisale da se udala, a to nije istina. I one slike što se objavljuju da je pokrivena, i to su sve laži. To nam samo dodatno nanosi bol", kazao je Selimović.

Napominje kako je razočaran nedostatkom pomoći veleposlanstva BiH u Beču, iako je, kako kaže, državljanin BiH.

"Svima sam se obraćao ovdje, i policiji i bh. veleposlanstvu, ali u veleposlanstvu mi nisu pomogli i nisu reagirali. To je tako žalosno u svemu ovome", rekao je.

Selimović je u negirao i spekulacije o tome da je njegova kćerka Sabina bila povezana s "radikalnim vehabijskim grupama u Austriji".

Netko stoji iza svega ovoga

"Nije povezana s takvim grupama i nije vrbovana od takvih grupa. Pojavile su se informacije da je to tako, ali ja o tome nikome nisam izjavljivao ništa i to su laži. Išla je u džamiju na vjersku nastavu pola sata subotom ili nedjeljom, kao i sve druge njezine drugarice. Išla je na nastavu kod vjeroučitelja koji su povezani sa Islamskom zajednicom, a ne nekim esktremnim grupama", ispričao je Selimović, dodavši kako je uvjeren da "netko stoji iza svega ovoga".

"Kako dijete s 15 godina da takvo nešto uradi?! Samo, netko stoji iza toga, ali ja ne znam tko. Kako ona tako mlada da sama odluči da ide u rat, mi stariji to ne bi mogli uraditi, dijete od 15 godina to ne može uraditi. Moja kćerka je bila uzorna učenica koja je išla u gimnaziju. Netko je sigurno umiješan u njezinu otmicu", rekao je Selimović za Anadoliju.

U međuvremenu, austrijska i turska policija tragaju za Sabinom Selimović i Samrom Kešinović, posebno nakon navoda da se djevojčice možda nalaze u Turskoj. Prije nekoliko dana i Interpol je počeo potragu za dvjema tinejdžerkama.

Kopirati
Drag cursor here to close