NATO savez

McCain: Rusija je izgubila puno na posljednjim izborima u Crnoj Gori

Vijesti / Flash | 22. 06. 2017. u 08:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki senator John McCain smatra da parlamentarni izbori u Crnoj Gori održani 16. listopada prošle godine nisu bili obični, te da je, kako kaže, u očima Rusije, to bila posljednja prilika da zaustavi službenu Podgoricu da se priključi NATO, i da se spriječi težnja te zemlje ka euroatlantskoj budućnosti, prenosi Tanjug.

McCain je u autorskom tekstu naveo da je to bila i posljednja prilika da Rusija ponovo provjereno svoj utjecaj u jugoistočnoj Europi.

"Zbog toga nije bilo nikakve sumnje da će Rusija prije izbora vršiti veliki pritisak na Crnu Goru", naveo je McCain.

Kako kaže, Rusija je već bila optužena za poticanje antivladinih demonstracija i financiranje oporbenih stranaka.

"Ipak, malo tko bi pogodio koliko je Rusija spremna daleko ići. Ali sada znamo", piše McCain u tekstu pod naslovom "Zašto bi vas trebalo brinuti rusko uplitanje? Nemojte ići dalje od pokušaja državnog udara u Crnoj Gori".

Američki senator smatra, naime, da bi se Amerikanci trebali diviti hrabrosti čelnika Crne Gore, koji su se, kako ocjenjuje, suprotstavili pritisku Rusije i uspjeli uvesti Crnu Goru u NATO savez.

McCain ocjenjuje da je možda i najneugodniji pokazatelj koliko je ruski predsjednik Vladimir Putin spreman unaprijedit njegov "mračni i opasan pogled na svijet" ono što se dogodilo u listopadu 2016. godine, kako je kazao, u maloj balkanskoj zemlji Crnoj Gori, "kada su ruski obavještajni operativci, u srodstvu sa srpskim nacionalistima i drugima pokušali srušiti demokratski izabranu vladu Crne Gore i ubiti premijera na dan izbora ".

Kopirati
Drag cursor here to close