Militantne grupe problem

Matić: Hrvatska će biti izbačena iz EU

Vijesti / Flash | 25. 10. 2014. u 10:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar branitelja Republike Hrvatske Predrag Matić je u intervjuu za "Večernji list" govoreći o prosvjedu branitelja izjavio da će Hrvatska zbog njihovih postupaka biti prva zemlja izbačena iz EU, jer takvi postupci, kao i oni u Vukovaru, izazivaju sablazan u EU.

"Mi ćemo biti prva zemlja koja neće istupiti iz Europske unije, nego će biti izbačena. Ovakvi postupci, kao i oni u Vukovaru, izazivaju sablazan u EU, u diplomatskom zboru. Ljudi su zgroženi, konsternirani i zato sam proveo cijelu godinu vodeći ih po Dalmaciji i Slavoniji i prikazujući im zadruge, drugo lice branitelja, ono vedro, svijetlo, optimistično", rekao je Matić odgovarajući na pitanje kako je doživio poruku kada su branitelji prelijepili tablu u "Ministarstvo hrvatskih branitelja".

Matić je izjavio kako "ne može vjerovati da jedna militantna skupina, nakon tolikih godina i dalje traži Srbe neprijatelje, a sada su im trn u oku i Hrvati koji nisu dovoljno Hrvati".

Na pitanje zašto je bio pristao na sigurnosnu mjeru ulaska na sporedni ulaz u Ministarstvo, rekao je da se nikoga ne boji i da je ovoj državi već ponudio svoj život na raspolaganje, no kaže da je "dobio nagovještaje, izravne i neizravne, tipa: ne bi bilo lijepo da ti hodamo ispred kuće, poslužit ćemo se i drugim sredstvima".

Istaknuo je da podržava prosvjed ako se svodi na demonstriranje, no ne bi volio "da se okrenu fizičkoj ugrozi njegove obitelji".

Ministar branitelja Predrag Matić, koji je danas ušao na glavni ulaz Ministarstva, u tom je intervjuu rekao kako više ne želi prolaziti na stražnji, jer je ministar pola milijuna branitelja, pa i 4,5 milijuna građana koji izdvajaju za njegovu plaću, koju želi pošteno zaraditi.

U razgovoru je poručio da se braniteljima neće smanjivati prava, ali da im "niz dlaku" neće ići.

"Riješit ćemo i pitanje HVO-a, njegovatelja, automobila i ortopedskih pomagala, ali trebam malo vremena", rekao je, uz ostalo, ministar Matić za "Večernji list".

Kopirati
Drag cursor here to close