SNSD-ova zastupnica

Marković u Parlamentu: Bošnjaci se trebaju bojati vježbi MUP-a RS i Srbije

Vijesti / Flash | 30. 08. 2016. u 11:56 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ono što je zgrozilo većinu zastupnika na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je izjava zastupnice SNSD-a Milice Marković koja je, govoreći o nedavnoj vježbi MUP-ova Srbije i RS-a kazala da se "Bošnjaci trebaju prepasti vježbe koja je pokazala snagu Srbije i RS-a".

Sadik Ahmetović, zastupnik SDA, poručio je da je sramotno što je Kolegij Zastupničkog doma prešutio ove brutalne prijetnje te se zapitao prave li se možda neki popisi po uzoru na neka stara grozna vremena.

Podsjećamo, Klub SDP-a napustio je sjednicu, nakon što zbog nepostojanja entitetske većine iz RS-a nije na dnevni red uvrštena točka koju je predložio Denis Bećirović. a koja bi glasila: Informacija Vijeća ministara o zakazivanju i organiziranju institucionalnog antiustavnog referenduma što je okarakterizirano kao najočitiji i najbrutalniji način kršenja Daytonskog mirovnog sporazuma.

Bećirović je nakon izlaska iz dvorane istaknuo da je SDP na ovaj način odgovorio na entitetsko glasovanje koje je postalo etničko, a što nije bio cilj Daytona i mirovnog sporazuma.

Također je izrazio i zabrinutost za prijetnje i retoriku pojedinih zastupnika iz RS-a na današnjoj sjednici, također potcrtavši da je ovo jedan primjer najgrublje retorike od Daytona do danas.

Kopirati
Drag cursor here to close