Crna Gora

Maloljetnici opljačkali veleposlanika Poljske

Vijesti / Crna Kronika | 23. 10. 2014. u 13:44 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maloljetnici čiji su inicijali N.G., N.V. i P.R. iz Podgorice osumnjičeni su da su prošlog vikenda provalili u kuću veleposlanika Poljske u Podgorici Gražine Sikorske u naselju Donja Gorica.

Policiji je 18. listopada prijavljeno da je u noći između 17. i 18. listopada opljačkana rezidencija Veleposlanstva Poljske, priopćeno je iz crnogorske Uprave policije.

Sumnja se da su se maloljetnici pomoću baštenske stolice koju su pronašli na terasi ispeli do prozora i ušli u Veleposlanstvo i sa stola ukrali laptop "lenovo", žensku torbu sa novčanikom u kojem se nalazilo 1.000 eura, piše Srna.

Ukrali su diplomatske osobne iskaznice Poljske i Crne Gore, bankovne kartice, poreznu karticu i karticu za korištenje kompjutera na ime poljskog veleposlanika.

Policijski službenici su izvršili očevid, te su nakon poduzetih operativnih mjera i radnji na rasvjetljavanju ovog kaznenog djela identificirali tri maloljetne osobe za koje se sumnja da su počinili ovo kazneno djelo.

Od N.G., N.V. i P.R. su, u prisustvu roditelja, prikupljena obavještenja na okolnosti događaja. Policijski službenici su u suradnji sa Odjeljenjem bezbjednosti Tivat pronašli ukradeni laptop, torbu i dio novca koji će biti vraćeni vlasnicima. Protiv osumnjičenih će biti podnijet poseban izvještaj zbog kaznenog djela utaja, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close