Azilanti

Majke se žele ubiti da djeca mogu ostati u Australiji

Vijesti / Flash | 09. 07. 2014. u 11:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Desetak majki se pokušalo ubiti u azilantskom centru kako bi njihova djeca mogla ostati u Australiji, izjavili su izvori koje je citirao tisak, ali je australski premijer naglasio da neće popustiti "moralnoj ucjeni".

Žene su ovog tjedna pokušale izvršiti samoubojstvo na Uskršnjim otocima u Indijskom oceanu nakon što su obaviještene da će biti prebačene u Papuu-Novu Gvineju ili na otok Nauru, objavio je Sydney Morning Herald.

Ilegalni imigranti, koji najčešće dolaze čamcima i žele zatražiti azil u Australiji, budu smješteni na pacifičkim otocima dok se ispituje njihov zahtjev.

Australsko povjerenstvo za ljudska prava, vladina agencija, priopćilaje za AFP kako je obaviještena o sedam slučajeva pokušaja i prijetnji samoubojstvom u posljednjih 48 sati u kampu na Uskršnjim otocima.

''Žene misle da će, ako one umru, njihova djeca imati više šanse da ostanu na australskom tlu'', precizirao je predsjednik općine na jednom Uskršnjem otoku Gordon Thompson za Sydney Morning Herald.

Konzervativna vlada Tonyja Abbotta je obećala da svi brodovi s ilegalnim imigrantima, koji najčešće polaze iz Indonezije s Iračanima, Irancima i Kurdima uglavnom, neće doći do australskih obala. Oni budu presretnuti na moru i upućeni prema otocima na Pacifiku.

Premijer Tony Abbot je za pokušaje samoubojstva kazao u srijedu da su "potresni", ali da "ne vjeruje da Australci žele biti podvrgnuti moralnoj ucjeni".

Kopirati
Drag cursor here to close