lica s tjeralica

Majka i kći: Hakerice 'opeljušile' firmu u Livnu

Vijesti / Flash | 03. 08. 2016. u 07:46 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna uprava policije, na osnovu naredbe Općinskog suda u Livnu raspisala je međunarodnu potjernicu za Zoricom Vučan (48) i njezinom kćerkom Kristinom (25) iz Banja Luke, koje se sumnjiče za udruživanje radi činjenja kaznenog djela u vezi sa prevarom, utajom, te računarskom prevarom “teškom” više od 50.000 maraka.

Na službenoj internet-stranici FUP-a navedeno je da se traži njihovo uhićenje i ekstradicija.

Kako faktor.ba saznaje u Ministarstvu unutarnjih poslova Livanjske županije, protiv Zorice i Kristine Vučan Tužiteljstvu je upućena kaznena prijava jer su početkom godine, točnije u siječnju, putem prevare s internetskim plaćanjem, uspjele skinuti veću sumu novca sa računa jedne livanjske firme.

''Novac su prebacile na svoje račune, koje su imale otvorene u nekoliko banaka na području Banje Luke'', rekao je glasnogovornik MUP-a Livanjske županije Ivica Vrdoljak. Dvije prevarantice su dio novca uspjele podići, dok je dio u međuvremenu blokiran, čim se saznalo za prevaru. Općinski sud u Livnu naredbu za raspisivanjem potjernice donio je polovicom svibnja ove godine, nakon što su prevarantice postale nedostupne organima gonjenja.

Kopirati
Drag cursor here to close