Transparentnost upitna

Magazinović: Oni koji drugima moraliziraju čine nemoralne poteze

Vijesti / Flash | 03. 07. 2015. u 13:36 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Interes javnosti za rad Administrativne komisije Parlamentarne skupštine BiH je više nego opravdan, ne samo zbog posljednjeg slučaja umirovljenja pa ponovne profesionalizacije zastupnice Dušanke Majkić, nego i zbog ostalih odluka koje se donose'', kazao je danas Feni zastupnik SDP-a BiH u Zastupničkom domu državnog parlamenta Saša Magazinović.

Međutim, dodao je, treba biti jasno 'da je transparentnost u radu ove komisije, za razliku od ostalih vrlo upitna'.

Po njegovim riječima, u konkretnom slučaju se radi o nemoralnom činu, iako je vjerojatno u skladu s važećim propisima.

''Bez obzira na to, u prošlom sam mandatu glasovao protiv, kada je na dnevnom redu bio sličan zahtjev. Interesantno je da su se oni koji su najglasniji kada se govori o moralu i koji drugima drže moralne prodike u prethodnim godinama opredjeljivali za ovakav i druge slične 'moralne' poteze. Javnost je u pravilu za te slučajeve saznala nakon izvjesnog vremena'', navodi Magazinović.

Ističe da je, kao zastupnik stranke koja nije zastupljena u radu Administrativne komisije, tražio da u skladu s pravima koja zastupnicima daje Poslovnik, sudjeluje u radu ove komisije bez prava glasa, odnosno da dobiva materijale i pozive na sjednice ove komisije da bi bio upoznat o odlukama koje se donose.

''Ispunjenje mog zahtjeva je protivno Poslovniku opstruirano, a u tome značajnu ulogu imaju i državni službenici koji izlaze van svojih ovlasti. U svakom slučaju, sam rad ove komisije treba doživjeti krupne promjene'', smatra Magazinović.

Zato, dodaje, javnost ne treba čuditi što svjedoči netransparentnosti u radu najviših organa vlasti u što smo se uvjerili i prije nekoliko dana 'kada je odbijena mogućnost da se na sjednici parlamenta BiH raspravlja o EU agendi koja se još neopravdano sakriva od svih nas'.

''Nevjerojatno je da postoje oni zastupnici koji ne žele podržati inicijativu u kojoj se traži da se transparentno objasni što je plan vlasti i sudbina države u narednom razdoblju'', kazao je Magazinović.

Kopirati
Drag cursor here to close