Pojačane kontrole

Mađarska policija u nedjelju privela 880 kosovskih imigranata

Vijesti / Flash | 09. 02. 2015. u 09:43 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mađarska policija privela je tijekom jučerašnjeg dana 937 migranta koji su ilegalno prešli srpsko-mađarsku granicu, među kojima je 880 kosovskih Albanaca.

Kako je priopćila mađarska policija, na teritoriji županije Čongrad, u ukupno 25 slučajeva osim 880 Albanca s Kosova, uhićen je i 41 Afganistanac, 8 državljana Konga, šest Sirijaca i po jedan državljanin Gane i Nigerije.

Najveća grupa od 89 kosovskih Albanca, kako se navodi, privedena je oko 12 sati i 15 minuta u okolini pograničnog sela Ašothalom, gdje su ilegalno prešli takozvanu zelenu granicu, prenosi Tanjug.

Oni su podnijeli zahtjev za azil i predani su u nadležnost imigracijske službe Mađarske.

U prethodna tri dana Mađarska policija je u ilegalnom prelasku granice uhvatila više od dvije tisuće imigranata, među kojima je najviše bilo kosovskih Albanaca, javlja Fena.

Sudeći po medijski izvješćima, mađarski organi pooštrili su kontrolu i u unutrašnjosti zemlje, pa je tako u posljednja tri dana oko 250 kosovskih Albanaca "skinuto" s međunarodnih brzih vlakova u Budimpešti.

Podsjetimo da je zbog sve većeg broja ilegalnih imigranata i pritiska na granicu s Mađarskom, Uprava granične policije MUP-a Srbije maksimalno je pojačala kontrole i u funkciju stavila sve ljudske i tehničke kapacitete, rekli su za RSE nadležni u MUP-u Srbije.

Granica između Srbije i Mađarske, duga 174 kilometra, pojačano se kontrolira, pa je na terenu 24 sata dnevno 150 pripadnika Granične policije i deset mobilnih patrola opremljenih termovizijskim kamerama.

Kopirati
Drag cursor here to close