nisu ih ni uhitili

Mađarska policija: Nismo tukli novinare, opominjali smo ih da ne ometaju akciju

Vijesti / Flash | 17. 09. 2015. u 14:42 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mađarska policija negira da je tukla i uhitila novinare na graničnom prijelazu Horgoš 2 u srijedu, u trenutku kada je skupina migranata prešla na mađarsku teritoriju a oni, da bi ih rastjerali koristili su pendreke, vodene topove i suzavce, javlja Tanjug.

U policijskom priopćenju se tvrdi kako je postupano sukladno zakonima u situaciji koju predstavljaju kao napad agresivnih ljudi na policiju, koja je bila zadužena za čuvanje državne granice Mađarske, odnosno vanjske granice Europske unije.

Mađarska policija odbacuje i da su novinari uhićeni, ali dodaje da su tri osobe, državljani Australije, Slovačke i Poljske, procesuirane zbog osnovane sumnje da su ilegalno prešle granicu, nakon čega su puštene da se brane sa slobode, prenosi Fena.

U priopćenju se tvrdi kako je policija postupila sukladno propisima i u više navrata služebno opominjala novinare da ne ometaju policijsku akciju.

Podsjetimo, danas je glavni urednik švedskog lista Ekspresen priopćio kako je mađarska policija pretukla njihovu fotoreporterku dok je izvještavala s granice, a u srijedu je tukla ekipu RTS-a, snimatelja Vladana Hadži Mijailovića i inženjera zvuka Miroslava Đurašinovića, kao i novinarku Jovanu Đurović, a na meti napada našao se i poljski novinar Jacek Tacik.

Kopirati
Drag cursor here to close