Njemačka

Lufthansa obiteljima stradalih ponudila po 50.000 €

Vijesti / Flash | 27. 03. 2015. u 20:27 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Njemački zrakoplovni prijevoznik Lufthansa ponudio je platiti i do 50.000 eura kao neposrednu financijsku pomoć, po putniku leta 4U9525 niskotarifne kompanije Germanwings", rekao je u petak navečer za Reuters glasnogovornik tvrtke.

Njemačka i svijet šokirani su razvojem situacije u nesreći zrakoplova Germanwingsa u kojoj jekopilot Andreas Lubitz namjerno avion zabio u planinu i tako ubio sebe i još 149 ljudi.

Njemački list Bild piše da je Lubitz proveo 18 mjeseci na psihijatrijskom promatranju, a tom prilikom su mu dijagnosticirane povremene depresivne epizode. Bild također navodi, pozivajući se na izvore bliske istrazi, da je Lubic imao problema u osobnom životu, nakon raskida emotivne veze.

Spasioci su počeli spuštati tijela poginulih s planine. U trenutku kada su se obitelji poginulih pojavile u obližnjem Le Vernetu, razvijene su zastave svih država iz kojih potječu žrtve strašne nesreće.

Odmah nakon ove nesreće avioprijevoznici iz Velike Britanije, Kanade i Novog Zelanda uveli su pravilo prema kojemu će u pilotskoj kabini uvijek morati biti dvije osobe. SAD ga primjenjuje već otprije kao i Ryanair. Naime ako jedan od pilota izađe iz kokpita, u njega će morati ući voditelj kabinskog osoblja.
Kopirati
Drag cursor here to close