svi zainteresirani

Lome se koplja oko fotelje Agencije za lijekove BiH

Vijesti / Flash | 10. 10. 2015. u 06:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktorske fotelje u državnim agencijama i plaće od nekoliko tisuća maraka zanimljive su svim političkim strankama. Tako ni čelna pozicija Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH nije izuzetak. Za nju su se zainteresirali svi.

U Savezu za promjene, tu funkciju odavno svojataju. Iz SDS-a su ATV potvrdili: Njihov kandidat je Slobodan Prtilo, objavila je ATV.

Kako ATV saznaje, kandidat SDS-a je favorit u borbi za mjesto direktora Agencije za lijekove BiH. U stopu ga slijedi i kandidat Partije demokratskog progresa, koji se nada fotelji.

Milan Švraka nije htio potvrditi, ali ni demantirati da je on kandidat Partije demokratskog progresa. Tvrdi da i u njegovoj stranci ima više zainteresiranih. Za ATV poručuje da ne želi trčati pred rudu, ali i da je svjestan koliko je važno i primamljivo mjesto.

''Mislim da je mnogo toga sad podložno kojekakvim, ovaj, kombinatorici, manipulacijama, itd. Znači, u principu, to je jedno vrlo bitno mjesto, budući da je riječ o jednoj agenciji čije je sjedište u Banjaluci'', kaže Milan Švraka, zastupnik u Narodnoj skupštini RS (PDP).

Kako saznaju Nezavisne novine, Švraka je najozbiljniji kandidat za prvog čovjeka Agencije, ali njegov odlazak iz Narodne skupštine RS stvorio bi sasvim drugačiju atmosferu u Gradišci.

Radislav Dončić sljedeći je na PDP-ovoj listi za Narodnu skupštinu RS. To bi onda izbacilo Dončića iz Gradiške, a SNSD-ovom Urošu Grahovcu očistilo put za mjesto predsjednika skupštine. Ovu situaciju PDP-ovci nisu htjeli komentirati. I mjesto Ombudsmena za ljudska prava BiH PDP-ovcima je zanimljivo. Perica Bundalo, njihov zastupnik u Skupštini, potvrdio za Nezavisne novine je da se kandidirao.

Državne agencije prosječno imaju tridesetak zaposlenih, a na plaće godišnje daju najmanje pola milijuna maraka. Agencija za lijekove tako je jedan od rekordera po isplaćivanju naknada zaposlenima, pa je na plaće trošila više od 2,5 milijuna. U Agenciji za državnu službu novinarima odgovorili na pitanje jesu li neki od natječaja završeni, i koje agencije imaju nove direktore.

Kopirati
Drag cursor here to close