najavile udaju

Locirane djevojke koje su iz Beča otišle u Siriju

Vijesti / Flash | 22. 04. 2014. u 08:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski obavještajci otkrili su signal, vjerojatno iz mobilnog telefona, jedne od dvije mlade Bosanke iz Beča za koje se vjeruje da su otišle u Siriju da se bore na strani pobunjenika, piše turski dnevnik Hurriyet.

Dok obitelji vjeruju da su njihove kćerke sada u Istambulu, turski obavještajci su pokušali prikupiti signale mobilnih telefona djevojaka, iako su uređaji navodno bili isključeni.

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji, obavještajci su ipak uspeli doći do signala koji vjerojatno dolazi iz mobilnog telefona jedne od djevojaka.
Jedan turski dužnosnik rekao je za Hurriyet da signal dolazi iz područja u sjevernoj Siriji, koju drži Islamska država Irak i Levant, grupa bliska Al Qaidi, prenio je RTS.

"Ako ih Al Qaida drži u Siriji, ne mislimo da će ih zadržati na istom mjestu duže vrijeme, s obzirom na to da je međunarodna pažnja usmjerena k djevojkama", rekao je taj dužnosnik.

Interpol traga za Samrom Kešinović (16) i Sabinom Selimović (15), koje su 10. travnja pobjegle iz svojih domova u Beču.

Njihovi roditelji, koji su iz BiH izbjegli u Austriju 1990. godine, rekli su za Dnevni avaz da su se, prema njihovim saznanjima, djevojčice ukrcale na let iz Beča za Adanu, mjesta u Turskoj nedaleko od granice sa Sirijom.

Roditelji su dodali i da su u udžbenicima svojih kćerki pronašli pisma u kojima piše da su "odabrale pravi put" i da će ići da se "bore za islam u Siriji".

Inače, Sabina i Samra su jučer putem interneta najavile da će se uskoro udati u Siriji.

Kažu da udajom njihov položaj na frontu u "svetom ratu" dobiva na značaju, pišu austrijski mediji, prenosi Tanjug.

Učenice iz Beča dobile su buduće supružnike kako bi se mogle "slobodno" kretati u Siriji, a to je prema islamskom zakonu dozvoljeno ženama samo u korist "svetog rata".

Iako nekoliko internetskih stranica povezanih s različitim sirijskim grupama tvrde da su se djevojčice pridružile "džihadistima", izgleda da su neke od njihovih fotografija u islamskoj odjeći montirane, piše Hurriyet.

Kopirati
Drag cursor here to close