Radišići

Ljubuški: U akciji Opijat zaplijenjeno ulje indijske konoplje vrijedno 15.000 eura

Vijesti / Crna Kronika | 31. 10. 2014. u 11:34 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući u okviru akcije kodnog imena “Opijat”, koja je zavedena s ciljem suzbijanja zlouporaba opojnih droga, policijski službenici PU Ljubuški došli su do operativnih saznanja da J. L. (50) iz Radišića uzgaja indijsku konoplju (lat. Cannabis sativa), te istu prerađuje, proizvodeći na taj način ulje indijske konoplje, o čemu je policija izvijestila Županijsko tužiteljstvo.

Temeljem naredbe Općinskog suda u Ljubuškom policijski službenici PU Ljubuški u četvrtak su izvršili pretragu obiteljske kuće, pratećih objekata i okućnice u Radišićima, koje koristi J. L. (50).

Prilikom pretrage u dvorištu kuće pronađena je skrivena kutija u kojoj se nalazilo 20 staklenki, zapremine 20 ml, u kojima se nalazi tvar za koju se osnovano sumnja da je ulje indijske konoplje, koje je produkt opojne droge tipa marihuana.

Nakon završenog očevida, uz izdanu potvrdu navedene staklenke su oduzete, te će policijski službenici uzorak sadržaja iz svih staklenki poslati na vještačenje, navedeno je iz MUP-a ŽZH.

Nad J. L. (50) izvršena je kriminalistička obrada u službenim prostorijama PU Ljubuški, kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je isti počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. st. 1. KZ-a FBiH.

Nakon kompletiranja dokumentacije PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv J. L. (50), zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. st. 1. KZ-a FBiH.

Inače, maloprodajna vrijednost 400 ml ulja indijske konoplje na ilegalnom narko tržištu iznosi približno 15.000 eura, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close