Prvostupanjska presuda

Livno: Miladinu Bosniću 14, a Zori Trninić 10 godina zatvora

Vijesti / Flash | 21. 06. 2016. u 07:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudbeno vijeće Županijskoga suda u Livnu izreklo je prvostupanjsku presudu kojom je prvooptuženik Miladin Bosnić osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 14 godina, a drugooptužena Zora Trninić na kaznu zatvora od 10 godina.

Bosnić je proglašen krivim za kazneno djelo ubojstvo i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 13 godina i 11 mjeseci, a za kazneno djelo neovlaštenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca, te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 14 godina.

Drugooptužena Zora Trninić proglašena je krivom za kazneno djelo ubojstvo i osuđena na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina.

Kako stoji u izreci presude, Bosnić je osuđen za kazneno djelo ubojstva 40-godišnjeg Perice Trninića iz Drvara, na način da ga je 30. kolovoza 2015. godine u šumi kod mjesta Ataševac kod Drvara iz lovačke sačmarice upucao u glavu nanijevši mu ozlijede od kojih je navedeni preminuo.

Supruga ubijenog, 39-godišnja Zora Trninić, je na dan ubojstva upoznala Miladina Bosnića, s kojim je bila u ljubavnoj vezi, da je njezin suprug otišao u sječu bukove šume na području Ataševca, kod Drvara. Nakon toga, Bosnić je uzeo lovačku pušku i automobilom se odvezao u pravcu Ataševca, gdje se nalazio Perica Trninić.

Kopirati
Drag cursor here to close