Odluka Vlade

Livno: Deset udruga dobilo 150.000 KM

Vijesti / Flash | 12. 05. 2016. u 16:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije na današnjoj sjednici utvrdila je prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnovicama, stopama, načinu obračunavanja i plaćanja sredstava za ostvarivanje prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja za djelatnike JP RU „Tušnica“ d.o.o. Livno u cilju neometanog pristupa zdravstvenoj zaštiti u obimu koji se osigurava članovima obitelji nositelja osiguranja.

Utvrđeni prijedlog Odluke Vlada je uputila u skupštinsku proceduru, navodi se u priopćenju Vlade Hercegbosanske županije.

Donesena je Odluka o davanju suglasnosti na Program utroška sredstava tekućih i kapitalnih prijenosa za 2016. godinu Upravi za pitanja branitelja i stradalnika Hrvatskog vijeća obrane Hercegbosanske županije.

Na prijedlog iste Uprave Vlada je nakon razmatranja usvojila Odluku o raspodjeli sredstava udrugama proizišlim iz Domovinskog rata Hercegbosanske županije. Ukupan iznos financijskih sredstava od 150.000 KM raspodijelit će se na 10 udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Vlada je na današnjoj sjednici razmatrala prednacrt Zakona o obrazovanju odraslih Hercegbosanske županije, isti utvrdila u formi nacrta i uputila u Skupštinu Hercegbosanske županije na daljnje postupanje.

Razmatran je i usvojen prijedlog Rješenja o imenovanju privremenih članova Stegovnog vijeća Vlade Hercegbosanske županije na razdoblje od 6 mjeseci. Vlada je primila k znanju Izvješće Povjerenstva za pripremu i provođenje postupka za dodjelu namjenskih sredstava doznačenih iz Federalnog fonda za zaštitu okoliša u Proračun Hercegbosanske županije, koje je Povjerenstvo bilo dužno nakon realizacije dostaviti Vladi Hercegbosanske županije i Fondu za zaštitu okoliša Federacije BiH.

Utvrđen je prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Statut Doma zdravlja Tomislavgrad. Utvrđenu Odluku Vlada Hercegbosanske županije uputila je u skupštinsku proceduru.

Donesena je i Odluka o odobravanju financijskih sredstva u iznosu od 3.000 KM, Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije u svrhu financijske pomoći Crvenom Križu Hercegbosanske županije.

Vlada je na današnjoj sjednici razmatrala i primila k znanju Informaciju o procesu EU integracija, koju je sačinio stručni suradnik za EU integracije Hercegbosanske županije, Ante Semren.

Uspostavljanjem sustava koordinacije, opseg odgovornosti i obaveza županija u ovom procesu se dramatično povećao, s obzirom da su županijski predstavnici prisutni u svim tijelima i imaju pravo glasa o svim pitanjima iz svoje nadležnosti. Stoga je potrebna stalna komunikacija između EU koordinatora i kontakt osoba ministarstava Hercegbosanske županije kako bi sve obaveze koje za našu županiju proizlaze iz ovog procesa bile adekvatno izvršene.

Donesena je i Odluka o imenovanju Predsjednika i članova privremenog Nadzornog odbora JP RU "Tušnica" d.o.o. Livno na razdoblje od 3 mjeseca, stoji u priopćenju Vlade Hercegbosanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close