Jednomjesečni pritvor

Lijanovići ostaju u pritvoru

Vijesti / Crna Kronika | 12. 09. 2014. u 16:28 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor potpredsjedniku Vlade Federacije BiH Jerki Ivankoviću-Lijanoviću i njegovoj braći Jozi i Slavi, te federalnom ministru trgovine Miloradu Bahilju, Jozi Sliškoviću, Mirku Galiću i Mirjani Šakoti, potvrdila je Srni odvjetnica braće Lijanović Nada Dalipagić.

Dalipagić je tijekom današnjeg ročišta odbacila sve navode Tužiteljstva BiH, kao i prijedlog za određivanje mjere pritvora i najavila je žalbu na ovakvu odluku Suda BiH, ističući kako ne postoji ni jedan razlog za pritvor od 30 dana.

"Tužiteljstvo nije konkretiziralo dokaze o postojanju osnova sumnje da su moji klijenti počinili kriminal neplaćanjem i utajom poreza, pranjem novca ili uništenjem dokumentacije", rekla je Dalipagić, ističući da nema ni jednoga dokaza da bi njeni klijenti mogli pobjeći iz BiH.

"Oni žive u BiH sa svojim obiteljima i nemaju nikoga u Hrvatskoj niti imaju poslovne relacije u toj zemlji", rekla je Dalipagić.

Sud BiH odredio je mjere zabrane za Željka Mikulića, Dražena Kvesića i Zdravka Ivankovića.

Podsjećamo, 10. rujna pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhitili su braću Lijanović i još sedam osoba, koji su osumnjičeni da su počinili krivična djela organiziranog kriminala, porezne utaje, neplaćanja poreza, pomaganja u činjenju kaznenih djela, krivotvorenja poslovne dokumentacije i uništavanja poslovne dokumentacije, a procjenjuje se da je proračun BiH oštećen za nešto više od 11 milijuna KM.

Kopirati
Drag cursor here to close