Uvažena žalba

Lijanovići i Bahilj na slobodi

Vijesti / Flash | 24. 10. 2014. u 15:19 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apelacijsko vijeće Suda BiH uvažilo je žalbe odvjetnika i ukinulo pritvor braći Lijanović iz Širokog Brijega Jerku, Jozi i Slavi, te Miloradu Bahilju i Mirku Galiću, uhićenima u akciji "Meso" početkom rujna, potvrdila je Srni odvjetnica braće Lijanović Nada Dalipagić.

Vijeće je odredilo je mjere zabrane putovanja, napuštanja mjesta boravka, poduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti, posjećivanja nekih mjesta, sastajanja s određenim osobama i naloženo im je obvezno javljanje nadležnom organu jednom tjedno.

Podsjećamo, nakon isteka jednomjesečnog pritvora, Sud BiH je uhićenima, na prijedlog Tužiteljstva BiH, produžio pritvor za još dva mjeseca.

Međutim, odvjetnici su se žalili na ovakvu odluku smatrajući je neprimjerenom, jer osumnjičene osobe ni na koji način ne bi mogle boravkom na slobodi ometati dalji tok postupka, počiniti novo kazneno djelo ili napustiti BiH, prenosi Srna.

U akciji u rujnu bili su uhićeni i Mladen Ivanković Lijanović, te Mirjana Šakota, Željko Mikulić, Dražen Kvesić i Zdravko Ivanković koji su ranije pušteni na slobodu.

Tužiteljstvo BiH uhićene u ovoj akciji sumnjiči za organizirani kriminal, utaju poreza i pranje novca, čime su proračun oštetili za 11,6 milijuna KM.


Kopirati
Drag cursor here to close