Direktor tvrdi

Lijanović Butmiru ne da poticaje kako bi ga preuzeo?

Vijesti / Flash | 23. 04. 2014. u 14:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vršitelj dužnosti direktora KJP "Poljoprivredno dobro Butmir" Mirsad Memišević danas je na konferenciji za medije u Sarajevu izjavio da ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Jerko Ivanković Lijanović vrši neviđen pritisak i uvodi sankcije tom poduzeću.

''Za razliku od ostalih proizvođača, PD "Butmiru" za prvih šest mjeseci 2013. nisu isplaćeni poticaji za mlijeko, iako smo u predviđenom roku predali svu potrebnu dokumentaciju. Na taj način Ivanković Lijanović pokušava uništiti ovo poduzeće i ovladati njegovim resursima'', rekao je Memišević.

Po njegovim riječima, poticaji koje za to razdoblje trebaju dobiti iznose 275.000 KM, a od listopada 2013. bore se da ih dobiju.

''U više navrata smo od premijera FBiH Nermina Nikšića tražili da pokuša utjecati na ministra Ivankovića Lijanovića, ali još nismo dobili povratnu informaciju. Vrijeme je proljetne sjetve i ta sredstva su nam potrebna, a ministar nam neisplaćivanjem pokušava onemogućiti nabavku repromaterijala i poštivanje agrorokova'', naglasio je Memišević.

Podsjetio je kako je PD "Butmir" u ratnom razdoblju bio značajan izvor mlijeka za potrebe bolnica, humanitarnih organizacija, Armije RBiH i druge.

''Nakon rata radnici su vrijedno radili da osposobe poduzeće i sada kad smo dostigli europsku razinu jedan dužnosnik, ili više njih, pokušavaju uništiti firmu koja je u 100-postotnom državnom vlasništvu. Mi ćemo se boriti do konačnog ostvarenja našeg cilja, a to je isplata sredstava, koju je ministar Ivanković Lijanović obustavio'', kazao je Memišević.

Povjerenica Sindikalne organizacije PD "Butmir" Halima Zahiragić najavila je održavanje prosvjeda radnika tog poduzeća pred zgradom Vlade FBiH u Sarajevu dok sredstva za poticaje ne budu isplaćena, a točan datum njihovog održavanja bit će određen naknadno.

Kopirati
Drag cursor here to close