Preporuke

Libiju do sada napustilo oko 40 državljana BiH

Vijesti / Flash | 29. 07. 2014. u 14:14 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na svojoj 51. redovnoj sjednici, usvojilo zaključke kojima je ministru vanjskih poslova Bosne i Hercegovine naloženo da iz sigurnosnih razloga privremeno povuče na konsultacije Ibrahima Efendića, veleposlanika Bosne i Hercegovine u Državi Libiji.

Funkcioniranje Veleposlanstva BiH u ovoj zemlji će se privremeno svesti na pružanje pomoći i konzularne zaštite državljanima BiH koji borave u Libiji i na tehnički nivo čuvanja zgrade Veleposlanstva BiH.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH još jednom poziva sve državljane BiH koji trenutno borave u Libiji da u suradnji sa rukovodstvima kompanija i poduzeća u kojima su zaposleni odmah napuste Libiju.

Prema informacijama dostavljenim od Velepolstanstva Bosne i Hercegovine u Libiji do sada je ovu zemlju napustilo 40-ak bh. državljana. Trenutno se u Libiji nalazi do 300 bh. državljana i sa većinom naših državljana je Veleposlanstvo BiH u Tripliju u stalnom kontaktu. Do sada nije bilo zahtjeva za hitnu evakuaciju, navedeno je u priopćenju iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close