Prosvjedi

Lesbos: Migranti zapalili tri kontejnera azilantskih službi

Vijesti / Crna Kronika | 24. 10. 2016. u 13:06 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri kontejnera u kojima su bili smješteni zaposlenici azilantske službe, zapaljeni su i "gotovo uništeni" danas u prosvjedima grupe od 70 migranata u kampu Moria na grčkom otoku Lesbos, prema policijskom izvoru.

Zaposlenici su izašli iz kontejnera i nije prijavljena nijedna žrtva , precizirao je ovaj izvor, koji je želio ostati neimenovan.

Požari koji su trajali oko jedan sat i počeli su kada su "migranti, većinom Pakistanci i Bangladešani, bacali kamenice na policajce i zapalili deku koju su potom bacili na kontejnere u kojima su smješteni uposlenici azilantske službe", objasnio je ovaj izvor.

Vatrogasci su ugasili vatru, dok je policija pristupila "desecima uhićenja".

Kao u četiri druga kampa smještena na grčke otoke u Egejskom moru, prosvjedi migranata i izbjeglica se ponavljaju u Moriji, gdje je nagomilano više od 5.000 migranata. Oni prosvjeduju protiv zadržavanja i mizernih uvjeta u kampu.

Jedan požar je 19. listopada izazvao sukobe između migranata i policajaca, kada su pričinjene velike štete u dijelu kampa Moria i tisuće izbjeglica ga je moralo napustiti, da bi se vratili nakon dva dana, naveo je AFP.

Kopirati
Drag cursor here to close