Smirujući tonovi

Lavrov: Neprihvatljiv je početak rata na korejskom poluotoku

Vijesti / Svijet | 23. 09. 2017. u 07:11 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Rusije, Sergej Lavrov, kazao je kako je neprihvatljivo započinjanje rata na korejskom poluotoku.

Lavrov je govorio na konferenciji za medije, organiziranoj na marginima 72. zasjedanja Ujedinjenih naroda (UN) u New Yorku.

"Neprihvatljive su obostrane prijetnje koje traju i pokretanje rata na korejskom poluotoku. Moramo ublažiti gnjev", rekao je Lavrov, upitan o povećanju tenzija između Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Sjeverne Koreje do kojih je došlo nakon što je američki predsjednik Donald Trump izjavio da će "u potpunosti uništiti Sjevernu Koreju".

Ruski ministar je prijeteće izjave Trumpa i lidera Sjeverne Koreje Kima Jong-una nazvao "svađom djece predškolskog uzrasta", javlja Anadolija.

Smatra kako bi pojedine neutralne europske zemlje mogle imati ulogu posrednika u rješavanju krize sa Sjevernom Korejom.

Upitan o tome hoće li ponovno biti otvoreni pregovori o nuklearnom sporazumu s Iranom, Lavrov je rekao kako "Rusija ne želi da se ponovo razgovara o nuklearnom sporazumu".

Osvrnuo se i na događanja u Siriji te kazao kako je prioritet okončati terorizam u Siriji i da je za to potrebna suradnja SAD-a i Rusije.

"Ne smijemo dozvoliti podjelu Sirije, podjela Sirije će se odraziti na čitav Bliski istok", rekao je Lavrov.

Govoreći o izraelsko-palestinskom pitanju, Lavrov je kazao kako je zabrinjavajući problem koji nije riješen gotovo 70 godina.

"Palestinci još uvijek nemaju državu", podsjetio je Lavrov.

Kopirati
Drag cursor here to close