Posjet i razgovor

Lagumdžija u Zenici razgovarao o poplavljenim područjima

Vijesti / Flash | 26. 07. 2014. u 17:36 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija susreo se u subotu u Zenici, u okviru posjete područjima pogođenim katastrofalnim poplavama, a nakon Međunarodne donatorske konferencije u Briselu, sa premijerom Zeničko-dobojske županije (ZDŽ) Munibom Husejnagićem i načelnikom Općine Zenica Huseinom Smajlovićem.

Tijekom razgovora dr. Lagumdžija je informiran o trenutnoj situaciji i potrebama na područjima ZDŽ pogođenim poplavama, od kojih je neka i obišao u svibnju mjesecu i razmijenio mišljenja o rezultatima donatorske konferencije, na kojoj su međunarodni donatori osigurali 1,6 milijardi KM za saniranje prioritetnih potreba u sanaciji posljedica poplava u BiH, te još oko 84 milijuna KM namijenjenih regionalnim projektima usmjerenim na prevenciju novih katastrofa.

Dr. Lagumdžija je izrazio zadovoljstvo zbog rezultata donatorske konferencije na kojoj je uz pomoć prijatelja BiH osigurano više sredstava od onoga što je naša zemlja tražila i ocijenio da je pred svima u BiH mnogo zajedničkog rada kako bi osigurana sredstva bila implementirana što prije.

"Sada za nas počinje pravi posao, od osiguranja uvjeta da sredstva što prije stignu do krajnjih korisnika, da budu iskorištena u prave svrhe, da građani i donatori točno znaju gdje je potrošen svaki pfening doniranih sredstava i da nastavimo lobirati za dodatnu pomoć", kazao je između ostalog Lagumdžija.

Sugovornici su se suglasili u ocjeni da su prioriteti za kratkoročni oporavak nastradalih područja obnova kuća i prateće infrastrukture, obnova javnih objekata, uključujući škole i bolnice, poljoprivreda i očuvanje radnih mjesta, te da se cijeli proces obnove i rekonstrukcije mora odvijati na transparentan, efikasan i odgovoran način, navodi se iz Službe za informiranje vijeća ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close