Posjeta

Lagumdžija u Beogradu: Zajedno smo jači

Vijesti / Flash | 20. 08. 2014. u 13:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Razvoj gospodarske suradnje je jamac stabilnosti u regiji i potrebno je nastaviti s unapređenjem ekonomskih odnosa, naročito u pogledu pojednostavljenja postupka graničnih i carinskih formalnosti, zaključili su danas u Beogradu premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija.

Nakon sastanka, priopćeno je kako je suradnja u oblasti energetike od izuzetnog značaja, a kako je navedeno, zajednički infrastrukturni projekti će biti predstavljeni 28. kolovoza u Berlinu, na konferenciji o Zapadnom Balkanu.

Teme razgovora bile su i bilateralna suradnja, perspektive za njeno unapređenje i zajednički nastup na trećim tržištima, a Lagumdžija se sastao i sa ministrom vanjskih poslova Srbije Ivicom Dačićem koji je nakon sastanka rekao kako su Srbija i BiH međusobno povezani i zajedno mnogo jači nego pojedinačno.

Srbija je, prema njegovim riječima, zainteresirana za stabilnost BiH, za njezin ekonomski razvoj i postoji uzajamna podrška na putu ka Europskoj uniji.

Lagumdžija je istaknuo kako Srbija i BiH predstavljaju uzor za regionalnu suradnju i da je na današnjem sastanku bilo riječi o unapređenju odnosa dvije zemlje.

''Ujedinjeni u regiji možemo učiniti mnogo više ako budemo radili zajedno'', rekao je Lagumdžija.

Kopirati
Drag cursor here to close