U Sarajevu

Lagumdžija s Hillom: Konferencija u Berlinu za jačanje regionalne suradnje

Vijesti / Flash | 23. 08. 2014. u 10:54 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija razgovarao je s otpravnikom poslova Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH Nicholasom M. Hillom i njegovim suradnicima.

U fokusu sastanka bile su aktivnosti vezane za jačanje regionalne suradnje u svjetlu predstojeće Konferencije o Zapadnom Balkanu u Berlinu. Sugovornici su se usuglasili da je jačanje regionalne suradnje izuzetno važan segment na putu Bosne i Hercegovine u EU i euroatlantskim integracijama.

Lagumdžija je istaknuo kakosu postojeći dobri odnosi među zemljama regije, sjajna prilika da se uz političku i financijsku podršku Europske unije i međunarodne zajednice u cjelini, regija ojača ekonomski, što će uz postojeće dobre političke odnose, nesporno dovesti do brže integracije zemalja Zapadnog Balkana u EU.

Lagumdžija je upoznao Hilla s konkretnim projektima koje je predložila Bosna i Hercegovina u okviru regionalne suradnje. Govoreći o predstojećoj Konferenciji o Zapadnom Balkanu u Berlinu, sugovornici su zauzeli stav da konferencija predstavlja konkretizaciju ranije zauzetih stavova EU u procesu približavanja regije europskim integracijama kroz doprinos ekonomskom i socijalnom razvoju i jačoj regionalnoj povezanosti, navedeno je u priopćenju iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close