Gori

Kuhalo za vodu zapalilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH

Vijesti / Flash | 16. 03. 2015. u 09:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Profesionalna vatrogasna brigada Kantona Sarajevo jutros je u 8.44 sati dobila dojavu da gore uredi u zgradi Union banke u Dubrovačkoj ulici u Sarajevu u kojoj je inače smješteno državno Ministarstvo vanjskih poslova.

Operativni dežurni u Vatrogasnoj brigadi je kazao Feni da su upućena dva vozila i prateća cisterna te da se radilo o manjem požaru koji je ugašen.

''Požar je u kratkom roku efikasno ugašen i spriječena je daljnja materijalna šteta. Na licu mjesta je policija koja će vršiti uviđaj i stručnjaci protupožarne zaštite'', rečeno je Feni u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Kantona Sarajevo.

Nezavisne novine navode kako na svu sreću ozlijeđenih nije bilo ''jer zaposleni u Ministarstvu vanjskih poslova rade od devet sati te nisu stigli na svoja radna mjesta u vrijeme izbijanja vatrene stihije''.

Portal Klix pak je objavio, pozivajući se na izjave svjedoka, kako je do požara je došlo nakon što se zapalio aparat za vodu, odnosno kuhalo u jednom od ureda.

''Na svu sreću brzo su reagirali radnici JP Autoceste FBiH koji se također nalaze u spomenutoj zgradi te su sišli na sprat niže i uz pomoć protupožarnih aparata ugasili požar'', objavio je sarajevski portal i naveo kako je jedan od ureda Ministarstva vanjskih poslova BiH u potpunosti uništen.

Kopirati
Drag cursor here to close