Prijave građana

Krimolovci u godinu i pol dana primili 18 korisnih informacija

Vijesti / Flash | 01. 08. 2014. u 12:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tijeku 2013. godine ,Tim krimolovci Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sačinio je 12 korisnih informacija koje su u skladu sa propisanom procedurom proslijeđene MUP-u Hercegbosanske županije na postupanje.

Prema informaciji koju je agencija Fena dobila od glasnogovornika Državne agencije za istragu i zaštitu, u istom razdoblju evidentirano je šest povratnih informacija koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama.

“Na osnovu toga utvrđeno je postupanje po navedenim informacijama koje je rezultiralo podnošenjem jednog izvješća o počinjenom kaznenom djelu nadležnom tužiteljstvu”, istakli su iz SIPE.

Također, u prvoj polovici 2014. godine, Tim Krimolovci dostavio je šest informacija na postupanje MUP-u Hercegbosanske županije te su zaprimili četiri povratne informacije.

U pogledu strukture prijavljenih kaznenih djela najbrojnija su kaznena djela koja se odnose na zloupotrebu položaja i ovlasti, autokriminal i dr.

Naime,Tim krimolovci Državne agencije za istrage i zaštitu omogućava svakoj osobi koja ima bilo kakvu informaciju o izvršenju ili izvršitelju bilo kog kaznenog djela a želi da ostane anonimna, da tu informaciju proslijedi policiji, tako što će pozvati besplatni telefonski broj "Krimolovaca'' 080 020 505, koji je isti za područje cijele Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close