Postman

Krijumčarenje oružja i droge: U Austriji i BiH uhićeno pet naših državljana

Vijesti / Crna Kronika | 29. 05. 2016. u 09:17 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na teritoriju BiH i Austrije u protekla 24 sata provedena je međunarodna tužiteljsko-policijska akcija kodnog naziva 'Postman' u kojoj su u Austriji uhićena dva državljanina BiH, a na području Brčko distrikta BiH i Tuzlanske županije tri osobe, te obavljeni pretresi na više lokacija u BiH.

Iz Tužiteljstva BiH priopćeno je da je u ovoj složenoj koordiniranoj akciji u borbi protiv organiziranog kriminala i krijumčarenja droge i oružja, zaplijenjeno više od kilogram kokaina i veća količina skunka, čija cijena na crnom tržištu iznosi više od 100.000 eura.

Zaplijenjena je i veća količina novca i vozila koja prema prikupljenim dokazima, potiču od krijumčarenja opojne droge. Tijekom akcije su prikupljeni dokazi o krijumčarenju oružja sa područja BiH prema zemljama EU, prenosi Srna.

Zajedničkom akcijom i stalnim kontaktima između tužiteljstva i policije iz BiH i Austrije, u okviru operacije 'Postman', prikupljeni su dokazi o državljanima BiH, koji sudjeluju u krijumčarenju veće količine teških opojnih droga na području BiH i EU, naročito između Austrije i Nizozemske.

Postupajući tužitelji i istražitelji Tužiteljstva BiH su na terenu i u stalnom kontaktu sa kolegama iz Austrije, kao i policijskim službenicima u BiH, koji po nalogu i uz koordinaciju Tužiteljstva BiH realiziraju ove aktivnosti.

Tužiteljstvo BiH kao ravnopravan partner sudjeluje u više međunarodnih operacija, u suradnji sa zemljama EU, koje su usmjerene na borbu protiv organiziranog kriminala, u čije su izvršavanje uključeni državljani BiH, ili čije se izvršavanje događa u BiH.

Aktivnosti koje se provode, kako se navodi, dio su napora agencija za provođenje zakona s ciljem jačanja suradnje sa zemljama EU i približavanja BiH europskim integracijama.

Tužiteljstvo BiH upućuje podršku svim agencijama koje su sudjelovale u međunarodnoj operaciji 'Postman' među kojima su Policija Brčko distrikta, ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i Tuzlanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close