Prava branitelja

Kreće izrada registra u kojem će biti evidentirana svaka vrsta pomoći braniteljima

Vijesti / Flash | 24. 07. 2014. u 13:26 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oliver Soldo, ministar za pitanja branitelja HNŽ održao je u prostorijama ministarstva sastanak s predstavnicima braniteljskih udruga Hercegovačko-neretvanske županije.

Na sastanku se razgovaralo o primjeni Zakona o dopunskim pravima branitelja, te je ukazano na potrebu donošenja novog Zakona, na čijoj će izradi zajednički raditi predstavnici ministarstva i predstavnici udruga, navedeno je u priopćenju vlade HNŽ-a.

Također, zaključeno je da Ministarstvo poduzme sve potrebne radnje kako bi se Županijski fond za izgradnju stanova stavio van snage, a da se zajednički radi na iznalaženju novog modela za rješavanje ove problematike.

S ciljem transparentnog uvida u svu dodijeljenu pomoć pojedincima ili braniteljskim udrugama, zaključeno je da se odmah krene s izradom Registra u kojem će biti evidentirana svaka vrsta i iznos do sada dobivene pomoći.

S tim u svezi, u Registru bi se evidentirala i svaka buduća pomoć, što će, zajedničko je stajalište svih sudionika sastanka, spriječiti eventualne zlouporabe i na transparentan način prikazati svaku vrstu dobivene pomoći, navedeno je u priopćenju.

Uz ministra Soldu, sastanku su bili nazočni predstavnici udruga: Županijske zajednice udruga roditelja i udovica poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, Zajednice udruga hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata Ramsko-neretvansko-humske županije, Udruge nositelja ratnih odličja HVO HB u županiji Hercegovačko-neretvanskoj, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB zajednica podružnica u HNŽ, Organizacije porodica šehida i poginulih boraca HNK Mostar, Saveza ratnih vojnih invalida HNK, Udruženja građana dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ HNK i Kantonalnog udruženja JOB „Unija veterana“ demobilisanih boraca HNK.

Kopirati
Drag cursor here to close