Istražne radnje

Krali predmete s nadgrobnih spomenika, među njima i maloljetnik

Vijesti / Crna Kronika | 07. 04. 2017. u 06:45 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici krim policije PS Kiseljak, u suradnji sa Odjelom kriminalističke policije Policijske postaje Hadžići i Ilidža, otkrili su počinitelje kaznenih djela teške krađe.

Kako se navodi u prioopćenju MUP-a Srednjobosanske županije, 22. ožujka 2017. godine Policijska postaja Kiseljak je zaprimila prijavu koja se odnosi na krađu predmeta od obojenih metala s nadgrobnih spomenika katoličkog groblja u mjestu Azapovići – Gaj, općina Kiseljak, počinjenog od strane nepoznate osobe ili više njih.

24. ožujka 2017.godine, ponovno je primljena prijava o krađi predmeta snadgrobnih spomenika katoličkog groblja u mjestu Čalikovac, općina Kiseljak.

Nakon obavljenih očevida utvrđeno je, da je sa spomenutih grobalja, nestalo više križeva i drugih predmeta izrađenih od mesinga i bakra.

Poduzimajući operativne mjere i radnje, istražitelji su došli do saznanja da su počinitelji navedenih djela M.Š. rođen 1990. godine, M.Đ. rođen 1984. godine obojica iz Hadžića, M.M. rođen 2000. godine i E.M. rođen 1995. godine obojica s Ilidže.

Protiv navedenih osoba, nadležnom tužiteljstvu će biti podnesen izvještaj zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo 'Teške krađe', priopćeno je iz MUP-a SBŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close