Žele očuvati stabilnost

Krajišnik od Dodika tražio novac za 'Stvaraoce Republike Srpske'

Vijesti / Flash | 22. 11. 2014. u 14:54 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Palači RS-a u Banjoj Luci primio haškog osuđenika Momčila Krajišnika.

Krajišnik je 30. kolovoza prošle godine, nakon odslužene dvije trećine od 20 godina kazne zatvora zbog ratnih zločina nad Bošnjacima i Hrvatima, pušten iz londonskog zatvora i vratio se u RS.

Nakon današnjeg sastanka s Dodikom, predstavljajući se kao predsjednik Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske", Momčilo Krajišnik je na pres-konferenciji rekao da je i ranije tražio sastanak s predsjednikom RS-a da bi ta organizacija dobila status od javnog interesa i time dobivala određeni novac iz proračuna RS-a.

''Nadam se da će neka sredstva biti predviđena u proračunu za ovu asocijaciju, jer bez toga se ne može raditi'', utvrdio je Krajišnik.

Momčilo Krajišnik je u Haškom tribunlu prvostipanjski osuđen za zločine počinjene nad Bošnjacima i Hrvatima tijekom rata u BiH na 27 godina zatvora, ali mu je Žalbeno vijeće Haškog tribunala 17. ožujka 2009. izreklo kaznu od 20 godina.

Tada je Žalbeno vijeće ukinulo osuđujuću presudu Momčilu Krajišniku za zločine ubojstva, istrebljenja i djelomično progona, a potvrdilo osudu za deportacije, prisilno premještanje i progone zasnovane na deportaciji i prisilnom premještanju Bošnjaka i Hrvata.

Nakon sastanka on i Dodik rekli su i da je neophodno da RS očuva institucionalnu stabilnost.

Kopirati
Drag cursor here to close