reportaža

Kosovski Kačanik — grad Islamske države

Vijesti / Flash | 24. 11. 2015. u 17:25 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski novinari obišli su najvec´e uporište pripadnika Islamske države na Kosovu.

Kamere emisije 'Le iene' napravile su istraživačku reportažu s obiteljima džihadista s Kosova. 'Kačanik, grad IS boraca' naziv je reportaže koja traje desetak minuta, a prikazana je na Kanalu 5, prenosi portal 'KosSev'.

Kačanik je inače mjesto na Kosovu koje broji oko 300.000 stanovnika, a novinar spomenute emisije je razgovarao s oko 30 obitelji čiji se članovi bore u Siriji na strani Islamske države. Najopasniji od svih je Ljavdrim Muhadžeri, koji je i glavni protagonist reportaže.

U pratnji lokalnog taksista, talijanski novinar uspio je razgovarati s obitelji poznatog 'kasapina' o naslovima koji su osvanuli u medijima, gdje Ljavdrim Muhadžeri nožem presijeca vrat mladic´u.

Brac´a džihadisti su pogledala video 'kasapina' kako ubija mladic´a, ali oni nisu povjerovali, rekavši da je u pitanju video-montaža. Nakon posjete njegovoj kuc´i, novinari i njegov tim su se uputili u grad, gdje su uzeli izjave građana koji poznaju terorista i koji su prihvatili taj rizik.

La città europea dei combattenti dell'ISIS

Anteprima del servizio "La città europea dei combattenti dell'ISIS" di Luigi Pelazza in onda questa sera #LeIene

Posted by Le Iene on Monday, November 23, 2015

Imam iz Kačanika je rekao da zna da je u pitanju terorist i objasnio da su pravila islama u Kačaniku ekstremnija.

Reportaža 'Le iene' rađena je ljetos, a završava se porukom oca kosovskog mladic´a koji je otišao u Siriju bez njegove suglasnosti.

Otac se ne slaže s ratovanjem na strani ISIL-a i želi podići svijest svima koji su prevareni.

Kopirati
Drag cursor here to close