Profesionalna jedinica

Koridor 5 C dobiva svoje vatrogasce

Vijesti / Flash | 08. 10. 2014. u 14:30 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada donijela je danas Odluku o osnivanju profesionalne vatrogasne jedinice Autocesta Federacije BiH d.o.o. Mostar, kao posebne unutarnje organizacijske jedinice ovog javnog poduzeća, koja će početi s radom najkasnije do 1. prosinca 2015. godine, a djelovat će na autocesti A1 na Koridoru 5C.

Pripadnici ove jedinice su, u okviru operativnih i drugih poslova utvrđenih u Zakonu o zaštiti od požara i vatrogastvu, dužni osigurati da u svakom momentu i u svim uvjetima budu spremni za blagovremeno i efikasno gašenje požara i za zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara na teritoriji autoceste A1 na Koridoru 5C.

JP Autoceste FBiH dužno je svojim općim aktima urediti pitanja koja se odnose na organizaciju i funkcioniranje zaštite od požara u svojim objektima i prostorima.

U obrazloženju ove odluke je navedeno da se razvojem i izgradnjom autocesta ukazala potreba za organiziranjem, provedbom i unapređenjem mjera zaštite od požara predviđenih Zakonom o zaštiti od požara i vatrogastvu. Autoceste FBiH dužne su svojim korisnicima pružiti određenu razinu sigurnosti i maksimalne uvjete u zaštiti od požara i u incidentnim situacijama.

U smjernicama za ubrzavanje intervencije vatrogasaca i spasioca navedeno je da će biti uspostavljeno stalna nazočnost dežurnih vatrogasaca na udaljenosti manjoj od pet kilometara u gradskom području, a na udaljenosti od 1,5 kilometra od portala tunela.

Rad ove profesionalne vatrogasne jedinice bit će financiran sredstvima Autocesta FBiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close