Prisjetila se rečenice

Kopilotova bivša djevojka: Rekao je da će svi znati za njega

Vijesti / Flash | 28. 03. 2015. u 09:06 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivša djevojka kopilota Germanwingsa, osumnjičenog da je namjerno izazvao pad Airbusa A320 u francuskim Alpama, kaže u intervjuu objavljenom u subotu kako je rekao da će jednog dana "svi znati za njega".

U razgovoru za njemački dnevnik Bild, Maria W., 26-godišnja stjuardesa, kaže kako se kad je čula za pad aviona, "prisjetila" jedne rečenice Andreasa Lubitza: "Jednog dana učinit ću nešto što će promijeniti cijeli sustav i svi će znati za mene i sjećat će me se".

"To je učinio jer je shvatio kako je zbog zdravstvenih problema njegov san o zaposlenju u Lufthansi u svojstvu kapetana i pilota na dugim letovima praktički neostvariv", dodaje ona.

Mlada žena objašnjava da se rastala od Andreasa Lubitza "jer je postajalo sve jasnije da ima problem. Tijekom rasprava, planuo bi i derao se na mene. Noću se budio i vikao 'Padamo'", opsjednut noćnim morama.

U petak je istraga otkrila da je kopilot zatajio da je trebao biti na bolovanju na dan nesreće.

Tužitelj iz Duesseldorfa Christoph Kumpa objavio je da su doznake za bolovanje pronađene poderane kod Lubitza ali zasad ne i oproštajno pismo koje bi otkrilo unaprijed smišljenu namjeru koja je stajala života 150 osoba.

Ti dokumenti "podupiru tezu" po kojoj je mladić "skrivao bolest od poslodavca i radne okoline", kaže tužitelj.

Andreas Günter Lubitz koji je u utorak srušio Airbus 320 u kojemu je osim njega bilo još 149 ljudi, dolazi iz njemačkog gradića Montabaura. U Germanwingsu je radio od 2013. godine, a iza sebe ima više od 630 sati leta. Licencu za letenje dobio je 2013. godine, a njegovi susjedi i prijatelji opisuju ga kao veselog mladića koji nije pokazivao znakove depresije.

Kopirati
Drag cursor here to close