9. i 10. svibnja

Konferencija "Civilno društvo u akciji za dijalog i partnerstvo u hotelu 'Ero'

Vijesti / Flash | 07. 05. 2013. u 10:06 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završna aktivnost projekta "Civilno društvo u akciji za dijalog i partnerstvo" je finalna konferencija pod nazivom "Sporazum kao osnova suradnje između civilnog društva i vlasti u BiH", koja će se održati u Mostaru u Hotelu "Ero" 9. i 10. svibnja.

Ovaj dvogodišnji projekt je realiziran uz podršku Delegacije Europske unije u BiH u sklopu programa Podrška tematskim NVO mrežama. Vodeći partner je Asocijacija agencija lokalne demokracije, dok su ostali partneri organizacije-članice njihove mreže iz BiH, Hrvatske i Srbije; Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA), Zavidovići, Osijek i Subotica, kao i Forum građana Tuzle, Centar za lokalni razvoj Breza, DON Prijedor i "Nove nade" Bihać, lokalne NVO koje efikasno doprinose razvoju lokalne demokracije i implementaciji općinskih sporazuma o suradnji.

Finalna Konferencija bit će prigoda da se predstave realizirane aktivnosti, te daju preporuke i planovi dalje suradnje. Tematske radionice tijekom konferencije omogućit će uvid u trenutne izazove provedbe EU standarda demokratskog upravljanja na lokalnom nivou, ulogu lokalne samouprave u procesu integracije u EU, kao i pregled lokalnih praksi vezanih za provedbu općinskih sporazuma o suradnji u Bosni i Hercegovini.

Drugog dana konferencije održat će se i Sajam nevladinih organizacija., koji će pružiti priliku NVO-ima iz BiH i regije da se predstave.

Prije službenog otvorenja NVO sajma, 10. svibnja u 11 sati organizirat će se konferencija za medije, priopćeno je iz LDA Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close