BH Matrix

Komšić: Svatko od nas je morao progutati gorku pilulu

Vijesti / Flash | 12. 03. 2015. u 18:47 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić kazao je za novinsku agenciju Patria da je zadovoljan dogovorenim, te da će već narednog tjedna zemlja dobiti i državnu i federalnu vladu. To je ono što, kako kaže, građani čekaju već mjesecima.

"Najvažnije je da smo postigli dogovor. Zadovoljan sam, a vjerujem i kolege iz SDA i HDZ-a onim kako je dogovorena raspodjela resora u Vladi FBiH. Svatko je morao od nas progutati gorku pilulu, ali bitno je da se proces deblokirao", istakao je Komšić.

U Vijeću ministara BiH iz DF-a bit će ministar prometa i komunikacija Slavko Matanović, te zamjenik ministra odbrane Emir Suljagić.

Podsjetimo, nakon višetjednih razgovora postignut je dogovor o uspostavi nove vlade Federacije BiH, čime je odblokiran proces uspostave vlasti u tome entitetu i državnom vijeću ministara pet mjeseci nakon održanih općih izbora.

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je za medije da će u novoj vladi Federacije BiH njegova stranka imati šest ministarstava, a Stranka demokratske akcije (SDA) i Demokratska fronta (DF) po pet resora, dok će premijer Fadil Novalić biti iz redova najsnažnije stranke SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close