Orobio kladionicu

Kolobarić osuđen na tri godine zatvora

Vijesti / Crna Kronika | 04. 04. 2012. u 09:48 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Josip Kolobarić (28) iz Širokog Brijega osuđen je jučer u Županijskom sudu u Mostaru na tri godine zatvora zbog kaznenog djela razbojstva, doznaje Dnevni list u toj pravosudnoj instituciji.

Kolobarić je prošle godine sredinom prosinca počinio razbojstvo u sportskoj kladionici "Petica plus". Presudu mu je izrekao sudac Hamo Kebo, dok je optužnicu protiv Kolobarića zastupala županijska tužiteljica Danijela Dalipagić-Rizvanović.

Stranke u postupku na ovu presudu imaju pravo žalbe. Prema navodima iz optužnice Kolobarić je 11. prosinca prošle godine oko 20.40 sati zajedno s još jednom muškom osobom ušao u kladionicu "Petica plus" u Ulici Mladena Balorde u Mostaru i prijeteći pištoljem prema zaposlenici oteo oko 2300 maraka. Uhićen je nekoliko dana kasnije u akciji pripadnika Odjela krim policije Policijske uprave Mostar.

Kolobarić je u razbojstva odlazio s iznajmljenim vozilom Smart. Mostarska je policija imala operativna saznanja o tome vozilu koje se i potraživalo. Primijećen je na kružnom toku Rondo u Mostaru, a naknadno je vozač zaustavljen na području grada i priveden. Ispostavilo se daje to Kolobarić. Nad njim je izvršena kriminalistička obrada tijekom koje je izvršeno i prepoznavanje. Kako nam je tada potvrđeno u policiji, Kolobarića je kao pljačkaša kladionice prepoznala zaposlenica iste.

Opisala je stoje imao na sebi, a zaprijetio joj je pištoljem. Zanimljivo je da se Kolobarić nije maskirao prilikom razbojstva osim što je na glavi imao samo kačket. Kolobarić je, kako je potvrđeno za Dnevni list u Sudu, do sada sedam puta osuđivan zbog istih ili sličnih kaznenih djela.

Kopirati
Drag cursor here to close