kao i ostali studenti

Kolinda upisuje doktorat: Morat će na redovna predavanja i pisati eseje

Vijesti / Flash | 26. 11. 2015. u 10:45 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović bila je danas na Fakultetu političkih znanosti te obavila intervju, što je jedna od stepenica prema upisu doktorskog studija! Prema informacijama Indexa, Grabar Kitarović upisuje smjer Međunarodnih odnosa.

Natječaj je objavljen nedavno, a prijave su se primale sve do 20. studenog ove godine. Grabar Kitarović prošla je prvi krug.

Jutros je Grabar Kitarović obavila razgovor s redovitim profesorom Lukom Brkićem, a u intervjuu se provjerava motivacija kandidata za studij i stječu se dodatne informacije relevantne za konačni odabir kandidata.

Studij traje tri godine odnosno šest semestara u punom radnom vremenu, odnosno pet godina za tzv "part-time" studente. Školarina iznosi 60 tisuća kuna, a predsjednica će uz obvezu vođenja države imati i obvezu dolaska na obavezna predavanja.

"Niti jedan zakon ne sprječava državne dužnosnike da upisuju sveučilišne programe na bilo kojoj razini. U tom smislu Fakultet tretira gospođu Grabar Kitarović kao bilo kojeg drugog kandidata. Za nju vrijede ista pravila upisa kao i za sve druge, odnosno, ona mora ispuniti iste kriterije kao i svi ostali kandidati. Intervju s kandidatima jedan je od tih kriterija. Rezultati natječaja su javni i bit će dostupni čim ih komisija obradi i donese konačnu odluku.", potvrdili su nam s Fakulteta političkih znanosti.

Kopirati
Drag cursor here to close