Reformski put

Kolegij SDA odlučan u jačanju koalicije s SBB-om

Vijesti / Flash | 01. 02. 2016. u 20:15 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) na današnjoj je sjedinici ponovio stav o opredijeljenosti te stranke za očuvanje koalicije sa Savezom za bolju budućnost (SBB).

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović nakon sjednice u Sarajevu novinarima je kazao da su odlučni u jačanju koalicije i činjenju zajedničkog napora da se stvari u zemlji stabiliziraju, kako bi se nastavio reformski put te ubrzao ekonomski oporavak u državi.

"Kriza se očigledno prevazilazi. Definitivno postoji spremnost da se dokaže, da unatoč ovom što se dogodilo s Radončićem, možemo i hoćemo i da će stvari biti bolje, da se osjeti rezultat rada te koalicije. Prošle godine smo u prosjeku imali tisuću radnih mjesta mjesečno, još uvijek je to malo, nama treba 100.000 novih radnih mjesta da se to osjeti, ali svjetlo na kraju tunela se ugledalo", naglasio je Izetbegović.

Kolegij SDA zahtijeva da ministrica financija u Vladi FBiH stavi izvan snage odluku o raspodjeli javnih prihoda jer je, smatraju, nezakonita.

"Mi smo pozvali partnere u federalnoj vladi da to ne rade i pozvali smo federalnu vladu i Parlament da zaustave takve samovolje i takvo ponašanje", istaknuo je Izetbegović.

Također, Kolegij SDA zahtijeva od institucija BiH da se riješi pitanje održivog modela financiranja RTV sistema.

Očekuju da Vijeće ministara BiH na narednoj sjednici predloži zakon kojim će se to omogućiti.

"Krajnje je vrijeme da se iznađe stabilan način financiranja. Drugi put je ta točka skinuta s dnevnog reda na Vijeću ministara BiH, ako ponovo bude skinuta mi smo zadužili Klub zastupnika SDA u PSBiH da u parlamentarnu proceduru predloži odgovarajući zakon", naveo je Izetbegović.

Kolegij SDA ocijenio je sramnom odluku Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH o zabrani nošenja marame nositeljicama pravosudnih funkcija.

VSTV je, smatraju, na ovaj način prekoračilo svoje ovlasti i uznemirilo javnost.

"Tko ima pravo da pita ženu zašto nosi maramu i tko ima pravo da joj to zabrani, to je ulazak u privatne odluke na koje svako u ovoj zemlji ima pravo, "zaključio je Izetbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close